اینستاگرام یا وبسایت، کدامیک بهتر است؟
اینستاگرام یا وبسایت؟ این سوال را اکثر افرادی که به تازگی قصد فعالیت در حوزه کسب و کارهای دیجیتال را دارند میپرسند. بسیاری مدیریت سایت را سخت و پرهزینه می دانند و بسیاری دیگر هم شبکه های اجتماعی را ضعیف، ناقص و شاید موقتی. در این مقاله به این سوال راهبردی و مهم جواب میدهیم.
اینستاگرام یا وبسایت؟
این سوال را اکثر افرادی که به تازگی قصد راه اندازی کسب و کار و بازاریابی دیجیتال را دارند میپرسند. بسیاری مدیریت سایت را سخت و پرهزینه میدانند و بسیاری هم شبکههای اجتماعی را ضعیف، ناقص و شاید موقتی. واضح است که هر کدام از این ابزارها ویژگیهای خاص خود را دارند و بهتر است قبل از نتیجهگیری کمی آنها بررسی کنیم.
ضرورت راه اندازی فروشگاه اینترنتی
اگر کسب و کار شما بر اساس فروش کالا یا خدمات است لازم است که حتما یک فروشگاه آنلاین داشته باشید. برای این کار هم به یک پلتفرم تجارت الکترونیک نیاز دارید. این پلتفرمها امکان انتخاب گزینه مناسب برای تطبیق با الزامات دنیای تجارت را میدهند. برای مثال ووکامرس که یکی از افزونههای وردپرس است و برای خرده فروشان کوچک بر بستر اینترنت مناسب است، شاپیفای (دسترسی سخت به علت تحریم) برای کارآفرینانی که نیاز به خدمات میزبانی دارند و پرستاشاپ هم نرم افزاری است که برای کسب و کارهای کوچک و متوسط مناسب است و البته، شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
امکان بالای وبسایت در طراحی
کاملاً واضح است که فروشگاه آنلاین باید بهترین طراحی را داشته و عملکرد آن طوری باشد که مخاطب فروشگاه را به مشتری تبدیل کند. در این راه میتوانید از قالبهای آماده استفاده کنید. این قالبها بیشترین نکات حرفهای را رعایت کردهاند و اساس کار را بر بهبود تجربه مشتری و افزایش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری قرار دادهاند. یادمان باشد که هدف نهایی ما از داشتن یک سایت فروشگاهی افزایش نرخ تبدیل یعنی فروش بیشتر است و همه اجزاء سیستم باید در راستای این هدف هماهنگ شوند.
تنوع پلتفرم های فروشگاهی در وبسایت
متاسفانه در کشور ما به علت تحریمهای بانکی امکان استفاده از پلتفرم هایی مانند شاپیفای و دسترسی به بازارهای آنلاین بین المللی وجود ندارد. اما سیستم هایی مثل ووکامرس در بستر وردپرس به ما کمک میکنند که فروشگاه آنلاین خود را به صورت رایگان راه اندازی کنیم. البته سایت سازهای بومی زیادی در ایران در حال طراحی و استفاده هستند. یکی از موارد مهم در انتخاب فروشگاه سازها هزینه است که در مورد پلتفرم هایی مانند پرستا شاپ و شاپیفای بسیار بیشتر از ووکامرس است.
قابلیت ایجاد تغییر در وبسایت
قالبهای فروشگاهی و تجارت الکترونیک که از قبل آماده شدهاند چارچوبهای فکر شدهای دارند و به راحتی اختصاصی میشوند. ویژگیهای زیادی دارند که میتوانید آنها را کم یا زیاد کنید. قالبها به میزان ظرفیت تغییرپذیری که دارند دست شما را برای برنامهریزی های بلندمدت باز میگذارند. باید به راحتی بتوان تغییراتی را در قالب اعمال کرد، چرا که در صورت عدم انعطاف پذیری قالب، مجبور خواهید بود، آن را تعویض کنید که هزینه و زمان زیادی را به شما تحمیل میکند.
نوع و ساختار وبسایت فروشگاهی
محصولات در یک فروشگاه اینترنتی استاندارد بر اساس نوع و دسته مرتب میشوند. در صفحه محصول توضیحات خاص محصول ارائه میشوند. امکان لیست کردن خصوصیات، قیمتها، تصاویر و اطلاعات دیگر وجود دارد، همچنین سایتهای تجارت الکترونیک مدرن یک سری عملیات بیشتر را از طریق پلاگینها و ماژولها برای افزایش تجربه کاربری مخاطبان ارائه میکنند. سبدهای خرید قابل اختصاصی شدن، جستجوی سایت، مرتب کردن محصولات بر اساس ویژگی های آنها و درگاههای پرداخت متفاوت تنها نمونه کمی از آنها هستند. در هرصورت فروشگاه آنلاین مدرن سیستم پیچیدهای است با ظرفیت خلق درآمدهای بالا . هرچند بعضی از کسب و کارهای کوچک اینستاگرام را به عنوان پلتفرم فروشگاهی خود انتخاب کردهاند ولی آیا یک پروفایل کاری در اینستاگرام میتواند مانند یک سایت فروشگاهی موثر باشد؟
ضرورت استفاده از اینستاگرام در تبلیغات
اینستاگرام دیگر تنها یک شبکه اجتماعی ساده نیست. با توجه به آمار رسمی اینستاگرام هر ماه توسط ۷۰۰ میلیون نفر استفاده میشود و ۸۰ درصد آنها حسابهای کاربری مربوط به کسب و کارها را دنبال میکنند. ابزارهای اینستاگرام برای کسب و کارهای محلی به کارآفرینان کمک میکند درباره مخاطبان خود بیشتر بدانند و کار خود را به تناسب توسعه دهند. این ابزار فوق العاده به همه کسب و کارها در هر اندازهای که باشند کمک میکند فالوورهای بیشتری بدست آورند و گزینه مناسبی برای تبلیغات و اطلاع رسانی است اما قدرت سایت را در بازاریابی و عملیات فروش همچنین شخصی سازی فرایندها برای مشتری ندارد.
پروفایل اینستاگرام برای کسب و کارها
مشتریان بالقوه میتوانند اطلاعات ضروری کسب و کار شما مانند اطلاعات تماس و آدرس را ببینند. شما هم میتوانید آمار و تحلیل های عملکرد صفحه خود را ببینید. زمانهای ترجیحی برای ارسال پست و جذب و ترک فالوورها را مشاهده کنید. همچنین میتوانید برای پستهای دلخواه خود تبلیغات ویژه (عدم دسترسی به علت تحریم) انجام دهید. و برای آنها دکمه بیشتر بدانید ایجاد کنید. البته همه این موارد روی سایت قابل اجرا هستند منتهی اینستاگرام به روشی بسیار جذاب و با گرافیک زیبا با زحمت و هزینه ای کمتر این کار را انجام می دهد و امکان تعامل با مخاطبان را هم فراهم میکند اما اینستاگرام جایی نیست که در آن بتوانید مانند وبسایت محصولات را به دلخواه مرتب کنید و به جستجو بپردازید.
اهمیت استوریهای اینستاگرام
استوری های اینستاگرام توسط بیش از ۱۵۰ میلیون نفر استفاده شده و روز به روز هم به کاربران آن افزوده می شود. این استوریها به بخش تحلیل و آمار هم متصل هستند و اطلاعات ارزشمندی را از تبلیغات انجام شده نشان میدهند. در حال حاضر اینستاگرام محبوبترین شبکه اجتماعی در بین ما ایرانیها است. پس چرا نباید از این فرصت استفاده کنیم؟
سرعت آگهی اینستاگرام
فرصت دیگری که اینستاگرام در اختیار ما قرار میدهد امکان تبدیل پیامهای تبلیغاتی به استوری است. با قرار دادن آنها در استوری میتوان با هدفگذاری بهتر بازدید بیشتری ایجاد کرد. طبق تحقیقات و مطالعات، حدود ۷۰٪ مردم، بعد از باز کردن اینستاگرام، اول استوریها را چک میکنند و بعد به سراغ محتوای فید اینستاگرام میروند. بنابراین تبلیغات استوری اینستاگرام، سریع ترین راه رساندن پیام ما به مخاطبین هست.
در پایان
انتخاب بین اینستاگرام یا وبسایت به استراتژی بازاریابی شما بستگی دارد. با توجه به مزایای بالای هردو چرا تنها به یکی از آنها فکر کنید؟! هردو را امتحان کنید. یک وبسایت امکان بیشتری برای سئو شدن و رتبه گرفتن در موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو دارد و برای هدفگیری مخاطبانی که از اینستاگرام استفاده نمیکنند مناسب است. امکان شخصی سازی و تغییرات بسیار بالایی دارد و احتمال اینکه مخاطبان، آن را مانند شبکههای اجتماعی کنار بگذارند نیست. همچنین خرید از یک فروشگاه معمول اینترنتی که اجازه فیلتر کردن محصولات با توجه به نوع و دسته را میدهد و جزئیات بیشتری فراهم میکند خیلی راحتتر از اینستاگرام است. توجه داشته باشید که با توجه به تحریم ها اهمیت وبسایت دربرابر اینستاگرام برای ما ایرانیها کمی بیشتر از سایر کشورها خواهد بود.
از طرفی اینستاگرام هزینه بسیار کمتری دارد، بسیار سریعتر از یک وبسایت راه اندازی میشود و البته اینکه روز به روز هم طرفداران بیشتری مییابد. نرخ دیده شدن و تعامل آن با مخاطب بالاست و ابزار بسیار خوبی برای برندینگ به شمار میرود. همان طور که میبینید موفقیت کسب و کارهای آنلاین اساساً به استفاده این دو امکان در کنار هم بستگی دارد. به روش های مختلف می توانید این دو پلتفرم را باهم لینک کنید. پس هر دو را با هم امتحان کنید و لطفا” تجربیات خود را در این صفحه با ما به اشتراک بگذارید.